Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: Мерките ни са навременни и точни
28 Април 2020
Министър-председателят изтъкна, че страната ни има едни от най-ниските показатели за разпространение на Covid-19 и смъртност от болестта в Европа
Парламентът се събра на извънредно заседание, за да изслуша премиера Бойко Борисов за актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от Covid-19 и ефективността на предприетите мерки, съобщава КРОСС.

Искането е на БСП, която направи втори опит да проведе заседанието, след като миналата седмица депутатите от ГЕРБ не се регистрираха в залата.

Министър-председателят изтъкна, че страната ни има едни от най-ниските показатели за разпространение на Covid-19 и смъртност от болестта в Европа. Борисов допълни, че извънредните мерки в страната и без разхлабване са по-либерални от тези в други страни
По линия на здравеопазването ние първи започнахме да правим учения. Имахме и облекла, и тестове. Много бързо реорганизирахме индустрията и започнахме сами да си произвеждаме облекла и шлемове, заяви премиерът и подчерта, че ние имаме най-либералните мерки в Европа.

Нашите мерки са съобразени изцяло с препотъките на СЗО и затова създадохме кризисен щаб с най-добрите специалисти. Всеки ден медиите могат да получат отговори на въпросите си в никаква контролируема среда, отбеляза Борисов.

Понеже мерките са изключително навременни и точни, много добре прецизирани с народо-психологията, на практика ние имаме най-либералните мерки, подчерта премиерът от парламентарната трибуна.

На практика няма държава, да не говориме за региона, където има вечерен час, ние бяхме единствените, които не си затвориха църквите и манастирите. В момента, в който дойде платото или малкия пик, ние веднага дадохме възможност да бъдат ваксинирани децата, да бъдат възстановени женските консултации, плановите операции, инвитрото, припомни Борисов и отбеляза: Българите могат да се движат напрактика неограничен брой пъти до магазина, до аптеката, до банката и никой не ги проследява за това.

Той препоръча „горещо" да се вслушваме в думите на щаба. Мерките у нас са толкова разхлабени, че те нямат аналог другаде в чужбина, заяви още Борисов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.