Факти, Анализи, Коментари
   13 Август 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Скандал след заснет скандален клип в Съдебната палата
23 Април 2020
Стопанисването на сградата може да бъде отнето от председателя на ВАС Лозан Панов и да бъде предоставено на председателя на САС Даниела Дончева
След седмица ще стане ясно дали стопанисването на сградата на столичната Съдебна палата ще бъде отнето от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и да бъде предоставено на председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева, предаде БНР. Това реши мнозинството на Висшия съдебен съвет след разгорещена дискусия, провокирана от разпространен в социалните мрежи клип на рап песен, заснет през февруари в Съдебната палата.

В клипа полуразголени мъже и жени и едно дете танцуват в Съдебната палата. Някои от тях са с оръжия. Според анализа на текста на песента, направен от съдебните кадровици, той призова за легализиране на дрогата и носенето на оръжие. "Символът на Темида не може да бъде декор на пошла чалга, еротични танци" бяха категорични членове на Съвета.

Пред кадровия орган главният съдебен инспектор Теодора Точкова, след като първо декларира личното си възмущение, обяви че Съдебният инспекторат се е самосезирал и вече проверява дали допускането на територията на Съдебната палата на заснемането на подобен клип не накърнява престижа на съдебната власт.

Сред малцината, които поискаха да не се бърза с решението за собствеността на сградата беше Лозан Панов, който напомни че самият той е разпоредил проверка, която още не е приключила:

"Ако говорим за заснетото, мисля че обществото би преглътнало подобна продукция, но това, което виждаме като продукция сега, а и в миналото, от страна на Висшия съдебен съвет е много по-пошло, арогантно и нагло".

Членовете на Висшия съдебен съвет бяха с нагласата още днес да отнемат сградата на Съдебната палата от съдия номер едно, но все пак решиха да отложат решението, за да бъде проверено как - в условията на пандемия, това да стане най-безболезнено.

Държавната агенция за закрила на детето е започнала проверка за изясняване самоличността на децата, участвали във видеоклипа, съобщи за „Хоризонт“ Нейля Мурад - началник на отдел в главната дирекция „Контрол правата на детето“.

„При първо нарушение е предвидена санкция от 1000 до 2000 лева, но за всяка една от тях се налага отделна санкция. При повторно нарушение санкцията е от 2000 до 5000 лева. По отношение на продуцентска компания санкцията е в размер от 3000 до 5000 лева при първо нарушение, а при повторно нарушение - от 5000 до 10 000 лева“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.