Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Наближава Рамазан за мюсюлманите - затварят джамиите в България
23 Април 2020
Самите молитви ще се предават по интернет. Няма да има посещение
Във връзка с предстоящите мюсюлмански религиозни празници Главното мюфтийство издаде заповед към всички свои служители, с която се затварят храмовете. Самите молитви ще се предават по интернет. Няма да има посещение, предаде БНР. 

Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.

"По отношение на традициите в този месец - събирането на големи вечери, се препоръчва събирането да бъде само в най-тесен кръг. Раздаването на храни - или така наречения ифтар -  да бъдат пакетирани с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещи се. За което ние, разбира се, благодарим. 

Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция с редовни линии, за което ние ще призовем Външно министерство, както и Министерство на здравеопазването, да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания за този период. Турция се намира в изключително тежко състояние по отношение на заболяването".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.