Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Прокуратурата иска постоянен арест за 22-годишния шофьор, убил Милен Цветков
20 Април 2020
Той е обвинен, че е причинил смърт на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества
Софийската градска прокуратурата ще поиска постоянен арест за 22-годишния шофьор, причинил катастрофата, при която снощи загина журналистът Милен Цветков.

Той е обвинен, че е причинил смърт на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура.

В хода на разследването е установено, че управляваният от 22-годишния Кристиан Николов лек автомобил Audi Q7 е собственост на търговско дружество, управлявано от неговата майка. Затова на Икономическа полиция е възложено да извърши проверка за произхода на средствата за закупуването му.

От прокуратурата информират, че младежът, който се вряза в автомобила на Милен Цветков, докато журналистът е чакал на червен светофар, е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин. Кристиан Николов е задържан за 72 часа и в следващите дни Софийския градски съд ще реши да остане ли за постоянно в ареста. Справка на „Пътна полиция" е показала, че той е правоспособен шофьор и спрямо него има издадено наказателно постановление за предишно нарушение на Закона за движението на пътищата, уточняват от държавното обвинение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.