Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пълна блокада на София
17 Април 2020
Причината е безотговорното поведение на голяма част от софиянци, които през последните два дни напуснаха града заради Великденските празници
От полунощ до второ нареждане беше преустановено влизането и излизането от София на превозни средства. Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповедта по препоръка на Националния оперативен щаб и по искане на премиера Бойко Борисов, съобщи БНР.

Като причина беше посочено безотговорното поведение на голяма част от гражданите, които през последните два дни напуснаха София заради Великденските празници. 

Строгите ограничителни мерки бяха обявени на извънреден брифинг късно снощи, час преди да влязат в сила. Заповедта, с която се забранява влизането и излизането на автомобили от София няма да важи за товарните превози, автомобилите със специален режим, тези, които превозват граждани за лечение. 

Гражданин, който има нужда от лечение посочва лечебното заведение, в което трябва лицето да отиде да се лекува. Имат право да влизат и да излизат автомобили, които превозват медицински лица, които отиват да работят, обяви здравния министър. Забраната не важи и за аварийните автомобили на електроразпределителните дружества, на ВиК дружествата и тези дружества, които се занимават с интернет разпространение и за служебните автомобили, които превозват работници.

За хората, които се придвижват към работа и обратно с лични автомобили се въвеждат  времеви графици за работа. През КПП-тата те ще преминават от 6 до 8 сутринта и ще се връщат между 18 и 20 часа вечерта. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отчете, че само през вчерашният ден от КПП-та са върнати пет хиляди автомобила, които не са имали основателна причина да напуснат София.

Междуградският организиран транспорт също преустановява движение до второ нареждане.

Като част от мерките за борба с разпространението на коронавируса е и въвеждането на засилено полицейско присъствие около храмовете. Близо 4000 хиляди православни храмове ще бъдат охранявани по Великден. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.