Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Волен Сидеров с 2 обвинения и 50 000 лева гаранция
14 Април 2020
Той е бил призован, но не се е появил това разследващ полицай е разпоредил принудителното му довеждане
Лидерът на Атака и столичен общински съветник Волен Сидеров е отказал да покаже документ за самоличност и е напуснал района на Столичната дирекция на полицията. Той е бил призован този следобед като обвиняем по досъдебното производство на Софийската районна прокуратура, съобщават от обвинението. 

Заради това разследващ полицай е разпоредил принудителното му довеждане, поясняват още от там. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че ще заведе дело срещу прокуратурата за разгласяване на информация във връзка с неговото явяване в СДВР. 

"Ще заведа дело срещу прокуратурата, че издава следствена тайна, защото тя няма право да съобщава часа на срещите ми с разследващ полицай, с какъвто и да е полицай, с какъвто и да е орган. Искам да ви кажа, че прокуратурата е нарушила закона. Разследващият полицай вчера излъга. А вие защо дойдохте? Кажете кой ви покани тук!", каза Сидеров на влизане в СДВР.

По-рано беше съобщено, че Софийската районна прокуратура повдига две обвинения на Сидеров.

Едното е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

Второто обвинение е за това, че на 13 април общинският съветник е попречил да му бъде връчена призовка.

На Сидеров е наложена парична гаранция в размер на 50 000 лв.

Отделно от горното, днес Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай.

В ТВ-предаване на 13 април Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения:

„Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“.

Разследването и по този случай продължава, съобщават от прокуратурата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.