Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дисциплинарно производство срещу консула ни в Хага въвел такса "коронавирус"
8 Април 2020
Това е незаконно, недопустимо и е грубо нарушение на редица закони, обяви външният министър Екатерина Захариева
Относно случаят с консула ни в Хага министър Захариева обясни, че на 6 април е получена информация за това, че самоволно, в нарушение на законите е въведена таксата "коронавирус". Малко са гражданите, от които е събрана такава такса. 5 евро е била такса "коронавирус" за български граждани, 10 за чужденци.

Веднага, когато е разбрал посланикът, е обяснено, че това е незаконно, недопустимо и е грубо нарушение на редица закони. Министър Захариева обясни, че това не е първито нарушение на въпросния консул.

За първи път вече се стига до това, че си поволява да събира такса. Консулът е обяснил, че е събирал тази такса, за да осигури предпазни заграждения пред консулската служба.

Командировката му ще бъде прекратена предсрочно, ще се върне в София веднага. Ще бъде образувано дисциплинарно производство.

Министър Захариева се надява това да не доведе до уронване на престижа на консулските служители и задгранични служители от всякакъв ранг.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.