Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тестват за коронавирус жителите на Банско
8 Април 2020
Приемаме, че Банско е огнище. За това ще направим масово тестуване. Бързите тестове тук са от полза, защото показват имате ли антитела, обяви премиерът
Започва масово тестване на жителите на Банско. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, предаде КРОСС.

"Приемаме, че Банско е огнище. За това ще направим масово тестуване. Бързите тестове тук са от полза, защото показват имате ли антитела", добави премиерът.

"Знаете, че за първи път японският премиер дойде на гости в България при мен. Отношенията ни са такива, че, да, не пречи, помага може би. Те включиха и България в своя списък. Оказа се, че българската индустрия произвежда в пъти по-качествени стоки от други, империи дори. Сега когато дарим, се приема за красив жест и се помни дълги години. Казал съм да се направят за братята ни в Северна Македония и да им се пратят 100-тина облекла. Лесно е да кажем, че сме братя, но се вижда дали е истина, когато ни е трудно и можем да помогнем", заяви премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че в света няма заявено лекарство срещу коронавируса. Но всички, които помагат, са заявени от правителството.

"В 9 часа ще дойдат технолозите на няколко заводи, ще разговаряме с тях. Имаме промишлено количество от това лекарство, което се тества в Австралия. Таблетирали сме такова, но то трябва да мине по всички стъпки и одобрения, а те са много сложни. Надявам се университетите в Мелбърн, Италия и България да действат заедно. Работим много усилено по тази тема", увери премиерът.

"Може би ви прави впечатление колко бързо става всичко. Много труд положихме. Щабът съм го назначил аз. Те дават съвети, правителството взима решения. Разпоредил съм днес да се правят масови тестове в Банско", разкри Борисов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.