Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разбиха международна група за финансови измами, ръководена от българи
6 Април 2020
У нас са задържани трима български и един германски гражданин, двама от които са сред предполагаемите ръководители на групата
Международна организирана престъпна група за измами чрез фиктивна търговия с финансови инструменти, корупция, компютърни престъпления и пране на пари е била разбита на 2 април при акция в Германия, Австрия, Сърбия и България, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

У нас са задържани трима български и един германски гражданин, двама от които са сред предполагаемите ръководители на групата. За германския гражданин Софийският градски съд е определил мярка "постоянен арест". Други двама от задържаните са под домашен арест, а един - с наложена парична гаранция.

В Сърбия са задържани петима. Поставени под наблюдение са повече от 30 банкови сметки, запорирани са движими вещи и парични средства.

В Германия е била блокирана банкова сметка на престъпната група с над 2.5 млн. евро.

Разследването срещу международната престъпна група е започнало от Германия преди близо година, съвместно с екип на Централната прокуратура на Австрия за борба с икономическата престъпност и корупцията.

Потърпевши от дейността на престъпната мрежа са хиляди граждани на десетки европейски и други държави. Разследващи изчисляват, че щетите от измамите възлизат на близо 80 млн. евро, при положение че голям брой пострадали не са подали жалби.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.