Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отлагат матурите след 12 клас за 1 юни - засега
2 Април 2020
Изпитите за след 7 клас ще бъдат на 13-15 юни, няма пречка да не се проведе НВО след 4 и 10 клас, заяви образователният министър Красимир Вълчев
Има време до 14 май, при този сценарий ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни - изпитите от Националното външно оценяване и зрелостните изпити. Държавните зрелостни изпити ще се проведат на 30 май и 1 юни. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев по време на извънредния брифинг по повод предложеното удължаване на извънредното положение.Издаването на дипломите вероятно също ще се забави със 7-8 дни.

Няма да има проблем за нормално завършване на годината, коментира Вълчев.

Училищата обменят практики, виждам подобряване на организацията на електронното дистанционно образование. Няма да има единно отучване, някои учители ще си вземат часовете допълнително, допълни Вълчев.

Има претоварване и на децата, и на учителите, по тази причина се създава национален виртуален център от психолози, които да работят с децата през следващите седмици.

Изпитите за след 7 клас ще бъдат на 13-15 юни, няма пречка да не се проведе НВО след 4 и 10 клас.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.