Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мораториум върху плащането на кредити
2 Април 2020
БНБ с указания на ЕБО ще изиска от търговските банки да предложат за утвърждаване единен проект на правила за частен мораториум върху плащанията по банкови кредити
Очаква се Европейският банков орган да даде указанания във връзка със законовите и частните мораториуми върху плащанията по банкови кредити в контекста на ситуацията с COVID-19, съобщава КРОСС.

Управителният съвет на БНБ ще приеме решение по прилагането на указанието на ЕБО в България и ще изиска от търговските банки да предложат за утвърждаване в БНБ единен проект на правила за частен мораториум върху плащанията по банкови кредити във връзка със ситуацията с COVID-19, категорични са от БНБ.

Мярката бе анонсирана още миналата седмица, а решението на Единния банков орган се очаква късно през деня. След това централната банка у нас трябва да вземе решение, като в анонса не е посочено кога новите мерки ще влязат в сила. Още преди тях част от търговските банки предприеха мерки на индивидуално ниво.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.