Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Посрещаме април със сняг
30 Март 2020
В следващите дни основно в Западна България ще паднат обилни мокри пролетни снеговалежи
В последните дни на март и първите на април амплитудата в температурите ще е над 15 градуса. В следващите дни в Западна България ще паднат обилни мокри пролетни снеговалежи.

Седмицата започва със сравнително слънчево време с разкъсана облачност и високи температури. Превалявания – слаби в следобедните часове на изолирани места в Централна и Източна България. Термометрите в най-топлата част на денонощието ще показват между 17 и 22 градуса. Най-топло – в Югоизточна България.

Във вторник от север-северозапад ще нахлува студен въздух от полярните ширини, с който времето ще придобие зимен оттенък за няколко дни. След обяд ще завали първо дъжд в западната половина на страната.

С падането на температурите във вторник през нощта и в сряда вятърът ще се усили със студени северни пориви. Дъждът ще преминава в тежък, мокър сняг, който в определени моменти ще е интензивен. Снежната покривка в отделни райони в западната половина на страната ще достигне 10-15 сантиметра, в планините – над 20-30 см с възможни снегонавявания и преспи.

Валежите от дъжд и сняг ще продължат и в четвъртък с тенденция от север на юг да намаляват и да спират. До вечерта и облачността от северозапад ще се разкъса. В петък глътка пролетен въздух с повече слънце и високи температури в Северна България.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.