Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Затвориха Витоша и парка “Врана”
21 Март 2020
Местната власт настоятелно моли, хората над 60 години да пазаруват хранителни стоки и лекарства до 10.30 часа
От 21 март на територията на София се въвеждатдопълнителни ограничения, които целят да ограничат разпространението на заразата с коронавируса.

Преустановяват се посещенията в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки. Градският транспорт до природен парк „Витоша“ временно се спира, а парк „Врана“ се затваря.

Местната власт настоятелно моли, хората над 60 години да пазаруват хранителни стоки и лекарства до 10.30 часа. Те са най-уязвимата група на заболяването и препоръката към тях е да излизат от домовете си само при необходимост. За всички самотно живеещи болни хора е осигурена доставка на стоки от първа необходимост и лекарства до дома им.

Разкрита е дарителска сметка на Столична община поради големия интерес от фирми и граждани да дарят средства за справяне с коронавируса.

“Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни възрастни хора и други социални дейности, както и за дейността на лекарите, медицинските сестри, санитари и персонал на общински болници, които ще се грижат за заразени с COVID-19”, уверяват от екипа на Йорданка Фандъкова.

От днес всички граждани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на вируса, могат да се записват на телефона на контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те трябва да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.