Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Александровска болница върна дарение от 222 000 лв.
17 Март 2020
Причината е, че фирмата е поставила условие препаратите закупени с парите да бъдат ползвани с предимство от нейните служители
Александровска болница върна дарение от 222 000 лв.  на фирма "Уолтопия", съобщиха от лечебното заведение. Причината - бoлницата не може да гарантира предимство на служителите на фирмата, съобщава КРОСС. С парите трябваше да бъдат купени обдишващи препарати, но при дарението "Уолтопия" постави условие те да бъдат ползвани с предимство от нейните служители.

Лекарите биха нарушили Хипократовата клетва, ако предпочетат друг пациент пред най-силно нуждаещия се, аргументират се от болницата.

Новината коментира и директорът на здравното заведение проф. д-р Костадин Ангелов. Ето какво написа той във фейсбук:

"Дълг на всеки лекар е да решава съдбата на пациентите съобразно техните медицински показатели - без да мисли какъв е „по пол или занятие" или служител на чия фирма е. Уверявам всички, че няма лекар в болницата, който да вземе решение, различно от това, което неговият лекарски дълг му налага.

Болницата приема и ще приема само безусловни дарения, които да са от полза за всички нуждаещи се!".

От "Уолтопия" отговориха: "Не сме заблуждавали никого"

През последните дни нашето желание да закупим респираторни апарати за Александровска болница и подходът ни към дарението бяха многократно тълкувани и критикувани в общественото пространство. Този отзвук доведе до това, че болницата въпреки сключеният договор, отхвърли нашето дарение.

Нашето мнение е, че от това загубиха всички и ние дълбоко съжаляваме за това, че желанието ни да се погрижим за живота и здравето на нашите служители и успоредно с това да предоставим на болницата оборудване, с което да помага на колкото се може повече хора, остана неразбрано.

Нашите служители за нас са нашето семейство. А грижа и право на всеки един от нас винаги е на първо място да осигури здравето на най-близките си. В нито един момент не сме заблуждавали екипа на Александровска болница, медиите или обществото за намеренията си - да се погрижим за служителите ни и техните възрастни родители на първо място и да осигурим техника на болницата, която да се ползва и за други пациенти по решение на лекарите. Апаратурата щеше да остане собственост на болницата и след приключване на борбата с COVID-19 и това щеше да осигури още повече спасени животи в дългосрочен план.

Компанията ни често е подкрепяла и ще подкрепя добри обществени каузи и ще продължи да следва своята линия на честна и открита комуникация на идеите и действията си.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.