Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Радев и Бойко Борисов загърбиха споровете и се обединиха срещу коронавируса
15 Март 2020
Двамата го демонстрираха в съвместно изявление след среща на "Дондуков"2 с участието и на шефа на кризисния щаб ген.Мутафчийски
Безпрецедентно единство демонстрираха президентът и премиерът. Румен Радев и Бойко Борисов загърбиха споровете и призоваха нацията към единство в трудната битка с коронавируса.

Двамата го демонстрираха в съвместно изявление след среща на "Дондуков"2 с участието и на шефа на кризисния щаб ген.Мутафчийски.

България и светът преминават през тежко изпитание. То налага пълна мобилизация на материалните ресурси и моралните сили на обществото. Епидемията ще подложи на изпитание здравната системи и всички социални системи от държавата, които ще трябва да устоят в една кризисна ситуация въпреки трупането на проблеми с десетилетия", заяви президентът Румен Радев.

Той напомни, че трябва да изразим своето уважение и подкрепа към българските лекари и медицински специалисти, върху които ляга основната тежест на тази битка.

Румен Радев - президент: Нашето оцеляване зависи от техния професионализъм, нравственост, техническо обезпечаване, социална сигурност и спокойствие и това трябва да е неотменен ангажимент на държавата. 30 години българите се спасяват поединично, но тази смъртоносна епидемия, която покосява най-слабите и възрастните хора, напомня, че е време да осъзнаем необходимостта от гражданска отговорност и обществена солидарност.

"Абсолютно съм солидарен с думите на президента. Това, което към момента правим в спешен порядък е да можем да защитим лекарите и медицинските сестри. Това, което решихме - тези, които са на първа линия и се борят с коронавируса ще получат по 1000 месечно възнаграждение", заяви премиерът Бойко Борисов.

"Трябва да подпомогнем малкия и среден бизнес, но и внимателно трябва да следим резервите - да внимаваме за пенсиите, заплатите на медиците, полицията, военните. Всеки лев го пресмятаме за дълъг период от време. Държавата, нейното функциониране, зависи от икономиката. Разбрахме се с президента ежедневно да му предоставяме нашите разчети, да бъдем единни, силни. Да се мобилизираме и да излезем от кризата", каза още министър-председателят.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.