Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Каракачанов: Няма масова продажба на военни имоти, няма острови, архипелази и жълти павета
5 Март 2020
Той отговори, че твърденията на депутатите от „Атака" са лъжа
Няма масово продаване на имоти, собственост на Министерство на отбраната, твърденията на депутатите от „Атака" са лъжа, съобщава КРОСС. Така отговори вицепремиерът Красимир Каракачанов на обвиненията от страна на довчерашните коалиционни партньори, които инициираха изслушването му в парламента.

Според тях има „фрапантни примери" за продажба на имоти на цени, далеч под реалната им стойност, и продадени цели „острови и полуострови".

По време на изслушването в парламента обаче Каракачанов бе категоричен - всички имоти са продадени на търг. Дори, откакто той оглавява министерството, броят на продадените имоти е намалял. В презентация пред депутатите Каракачанов отчете, че в последните 3 години са продадени само 16 имота, а за сравнение през 2009 г. - 192 имота.

„Когато аз съм бил министър, няма свръх продажба на имоти. Напротив - продавани са най-малко имоти. Първото ви обвинение, което тиражирате в медиите, е лъжа. Не се продават острови, полуострови, архипелази и жълти павета. Може би си мислите за Крим и Чукотка. Политиката ми не е да продавам, а да съхранявам и е видно от фактите, които ви излагам", отсече вицепремиерът.

Той лансира и идеята имотите на министерството да не се продават, а върху тях да се строят жилища за военнослужещите. В страната имало около 3500 души, които нямали жилища, а министерството плащало част от наемите им.

Като пример той даде имот в столичния квартал „Обеля", където, според него, може да се построят жилища и така ще се подобри социалният статус на военнослужещите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.