Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов инициира лидерска среща за бежанците
29 Февруари 2020
На нашата граница няма напрежение
Премиерът Бойко Борисов оповести, че сред разговора си с турския президент Ердоган в понеделник ще организира лидерска среща за решаване на мигрантския проблем. На нашата граница няма напрежение, заяви Борисов. На срещата в България следващата седмица ще бъдат обсъдени мерките, които ще бъдат предприети във връзка с възникналата кризисна ситуация, подчерта премиерът Борисов. Той припомни, че преди това му предстоят разговори с турският президент Ердоган, съобщава БНР.

"Ще отида с президента Ердоган да договоря и неговите условия. След понеделник ще ви кажа в следващите дни какви неща ще направим тука в България, за да решим дълготрайно този процес - и с връщането на мигрантите, и с военните действия в Сирия, и с тази хуманитарна криза, и с намесата на НАТО включително".

Борисов изказа съболезнования за загиналите турски войници и изрази съчувствие към хилядите бежанци, търсещи спасение от войната.

"Ние трябва да направим всичко възможно много бързо, в рамките на сряда, четвъртък, най-късно да захраним Турция с необходимите средства, за да си ги приеме отново, да се грижи за тях и ние заедно с тях да се грижим, защото и те не са длъжни да го правят. Аз не съм посредник, а заинтересована страна", допълни Бойко Борисов - "защото българският народ очаква да бъде защитен и да не стане хуманитарна криза. При една такава бежанска вълна, при този коронавирус може действително да изпаднем в ситуация в целият регион да няма оправяне. Затова съм толкова активен".

Към България все още нямама и се надяваме, че няма да имаме, засилен мигрантски натиск. Това съобщи директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков на брифинг тази сутрин.

Има единични случаи на опити на преминаване на границата, но няма нещо, което да е притеснително, увери главен комисар Кичиков.

"Към този час има два опита за преминаване на границата с малък брой хора. Както ви казах, нищо по-различно от предходните дни”, каза директорът на Гранична полиция.

"Към момента не е необходимо да изпращаме армия по границата, но имаме готовност", посочи Кичиков. На границата сега са разположени екипи на жандармерия и служители от областните дирекции на МВР.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
29 Feb, 2020 | 17:19

Планът е такъв: ЕС ще отпусне доста прилични средства, подобни като на турция, и те ще бъдат разграбени мигновено. България ще се покрие с диваци, в които ще се губят ци$аните и ту$ците, а ББ ще повтаря непрекъснато - емиграцията е нулева. Всичко това евреите са си го планирали още преди войната на турция в сирия.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.