Факти, Анализи, Коментари
   8 Юли 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Арестуваха двама приближени на Васил Божков
10 Февруари 2020
Александър Тумпаров е управител на "Еврофутбол" и е с наложена гаранция 1,5 млн лв, а на Борис Бекяров дракнаха белезниците на летището във Виена
Обявеният за издирване приближен на Васил Божков бизнесмен Александър Тумпаров е бил открит в България, предава БНР. По непотвърдена информация той е настанен в болница, защото има влошено здравословно състояние, а съдът му е наложил гаранция от 1,5 млн. лева.

Александър Тумпаров (вляво на снимката) е управител на "Еврофутбол", член на надзора на футболен клуб "Левски" и ръководител на казиното в хотел "Интерконтинентал" в София.

Васил Божков е задържан в ОАЕ и българските власти подготвят искане за неговата екстрадиция. Заедно с него в ОАЕ бе задържан и мажоритарният собственик на ПФК Левски Георги Попов, който държи близо 85% от акциите на клуба.

На летището във Виена пък бе арестуван Борис Бекяров, също близък на Божков, за когото също има европейска заповед за арест.

Срещу Васил Божков прокуратурата повдигна 7 обвинения - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

По сметки на прокуратурата фирмите му за хазартни игри дължат на държавата над 559 млн. лева.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.