Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кучи студ в почивните дни
8 Февруари 2020
Термометрите в неделя сутринта ще гонят минус 10 - минус 12 градуса
Облачността днес ще е променлива, често до слънчево време. В късния следобед очакваме нова студена снежна вълна, която ще премине от североизток на югозапад. Валежите от сняг ще обхванат североизточна България, Предбалкана, Стара планина и отделни райони южно от Стара планина. Вятърът ще се усилва по линията на валежите с най-силни пориви по склоновете и билото на Балкана. Температурите в най-топлата част на денонощието - между 2 и 7 градуса. Най-високи стойности - по западното течение на Дунав, в района на Пловдив и Пазарджик, и в Югоизточна България.

В планините - облачно и ветровито с пориви на вятъра над 50 километра в час. Тук-там ще превалява слаб сняг с по-значителни количества привечер в Централна и Източна Стара планина. Температури в планината - от минус 2 до минус 8 градуса.

Опасност от възникване на лавини има по планинските масиви в страната. По-значителен риск от възникване на спонтанни свличания на снежна маса - в Централна Стара планина и в Рила, където снежната покривка е най-голяма.

Почивните дни ще са студени. Облачността - разкъсана, в неделя до слънчево време. Ще нахлува леден арктически въздух. Температурите през деня - около нулата в събота. И двете сутрини - много студени. Термометрите в неделя сутринта ще гонят минус 10 - минус 12 градуса. По-студено - в Североизточна България и по планините.

В началото на новата седмица дневните температури ще се повишат с кулминация във вторник-сряда, когато термометрите ще покажат 8-10 градуса. А нова вълна от снеговалежи - сряда-четвъртък.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.