Факти, Анализи, Коментари
   8 Юли 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Зимата идва със вятър, дъжд и сняг
5 Февруари 2020
С падането на температурите привечер и през нощта валежите навсякъде ще са от сняг
Предстоят няколко дни истинска зима. Температурите вече паднаха и през деня в сряда ще бъдат между 2 и 7 градуса. По-топло е в равнините на Централна и Източна България, където валежите все още са от дъжд. Вятър ще духа в цялата страна. Пориви със скорост над 50 км/ч следобед се очакват първо в западната половина на страната, след това - и на изток.

С падането на температурите привечер и през нощта валежите навсякъде ще са от сняг. Най-значителна снежна покривка ще се образува последователно в планините на Югозападна България, Предбалкана и Североизточна България. Равносметката в четвъртък вечерта - между 5 и 15 см сняг в равнините, между 20 и 30 см - в предпланинските райони и в Североизточна България и над 50 см - в планините.

Жълт код е в сила в цялата страна - има опасност от снежни виелици, навявания, очакват се усложнения в трафика, възможно е затваряне на пътища и планински проходи. Не тръгвайте на път без подготвен за зимата автомобил. Проверете дали имате достатъчно гориво, подходящи гуми, качествен антифриз, надежден акумулатор, вериги, въже, резервна гума, лопатка, фенерче и зареден мобилен телефон.

През нощта и в четвъртък валежите ще продължат до ранния следобед, като постепенно ще намаляват в източна посока. Облачността в Западна България временно ще се разкъса. Температурите ще са около и под нулата. с изключение на крайните северозападни райони, Централна Северна България и Пловдивско.

В петък следобед и вечерта ще има още една снежна вълна, която този път ще премине от североизток на югозапад. Интензивността на валежите обаче ще е по-малка. Вятърът остава силен в цялата страна.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.