Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Главният прокурор: Започва организирана дейност на държавата за борба с битовата престъпност
2 Февруари 2020
До края на годината българските граждани ще живеят много по-спокойно, допълни Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев е във Варна, където се провежда поредната акция срещу битовата престъпност. "Започва организирана дейност на държавата за борба с битовата престъпност", заяви той.

Има драстичен спад на ало измамите, допълни главният прокурор и каза, че до края на годината българските граждани ще живеят много по-спокойно, съобщава КРОСС. По отношение на отпадъците от Италия, Гешев категорично заяви, че тази практика няма да продължи. "Или ще спрат да тровят гражданите, или ще се срещнат със съда", допълни главният прокурор.

Заловени са над 20 контейнера с боклук, които не отговарят на документите и не са съхранявани в съответните опаковки. Уточнено бе, че не става въпрос за токсичен отпадък - няма такива данни. Преди два дни е започнал и оглед на около 100 контейнера заради несъответствия в документацията.

"Тук става въпрос за държавна политика. Цялата държава и всички власти са решени да решат този проблем. Основната работа днес е извършена от местната прокуратура", уточни главният прокурор.

Във Варна беше и екоминистърът Емил Димитров. Ще бъдат затворени вносители на отпадъци, каза министърът на околната среда и водите. Всички отпадъци да се върнат в Италия за сметка на вносителите, допълни Димитров. Той пожела квота от 50% горене на български отпадъци и после да се приемат чужди.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.