Факти, Анализи, Коментари
   6 Април 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Държавният резерв отпуска 1000000 литра вода на Перник
21 Януари 2020
Водата пристига с камиони от базата на държавния резерв в Плевен. От там бутилките се изпращат към нуждаещите се
Един милион литра минерална вода ще получи Перник заради водната криза. Количеството е отпуснато от държавния резерв. Перник – ден 65-и. Режимът на водата продължава.

Затова и към миньорския град за пореден ден се доставят хиляди литри минерална вода. Водата пристига с камиони от базата на държавния резерв в Плевен. От там бутилките се изпращат към нуждаещите се.

Страната ни разполага с около 20 бази, в които се съхраняват резервите. Точната локация и количеството резерви в тях са класифицирана информация.

Резерви се освобождават в кризисни ситуации по искане на засегнатия град или община. Какво количество да се отпусне предлага Агенцията за държавен резерв и военновременни запаси, а процедурата се задейства до дни.

"Нашата роля е да се намесим, докато се намери трайно решение на въпроса. Агенцията разполага с необходимите запаси, за да реагира при подобна криза в друго населено място. Още веднага е задвижена процедура за купуване на нови количества вода и храни, които да попълнят запасите, които сега ще предоставим на Перник", обясни Асен Асенов, зам.-председател на Агенция "Държавен резерв и военновременни запаси“.

Бутилките с вода се раздават приоритетно на детски градини, училища, социални домове и болници. За да се избегне напрежение и саморазправа между жителите, правилата при раздаването на вода са по-стриктни. Освен вода, безвъзмездно се дарява и храна.

В следващите дни градът очаква помощ и от Община Петрич.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.