Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Обединяват всички ВиК дружества в страната?
27 Декември 2019
Тази задача даде премиерът Бойко Борисов на ресорните си министри на днешното извънредно заседание на Министерския съвет
Да се обмисли възможността всички ВиК дружества в страната да се обединят в едно държавно дружество, заръча премиерът Бойко Борисов на ресорните си министри на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Повод за предложението на премиера е водната криза в Перник. От седмици градът е в режим на водата, язовир „Студена" е с много ниски нива, а заради старата водопреносна мрежа се отчитат загуби на вода в размер на около 9 литра в секунда. „Ще ни струва пари, ще помогнем на града. Да се ползва всеки час. Вина на всеки може да се намери при управлението на този град", увери Борисов.„Като виждат, че полицията започна да се занимава с ВиК, вече се уплашиха", коментира премиерът и попита: „Можем ли да ги обединим в едно дружество, държавно?

Помислете и да не ни почнат да ни цъфват така кризи?".Премиерът прекъсна изказването на регионалния министър Петя Аврамова, тъкмо когато тя се хвалеше с постигнатото през годината по големите инфраструктурни проекти и работата по доизграждането на АМ „Хемус" и заръча: „Зимата е мека, не спирайте строителството. Максимално да се правят дейностите".Във връзка с честите проверки на строителните дейности, които прави с джипа си, премиерът се пошегува: „Аз не ги проверявам, аз им се радвам. Това са български компании, българи работят. Не е инспекция или проверка, драго ми е да гледам как работят българите. Уникално работят! Това ми е като психотерапия".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.