Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Mинистърът на икономиката за Перник: Oтвсякъде тече!
27 Декември 2019
В момента правим безумни неща, за да се разреши проблемът в Перник, добави Емил Караниколов
„Проблемът в Перник не е само канализацията, не са само довеждащите води, не са само течовете или евентуалните кражби, които трябва да се докажат. Проблемите с водите в Перник са в цялата система. Те започват още от водопотока, който идва от язовир „Студена". Той е едно уникално съоръжение, което безспорно трябва да го има, но може би не е довършено". Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в сутрешния блок на NOVA.

„Не са довършени анализите за други води освен водопотока от Витоша, река Струма и още няколко по-малки реки, които са доста по-пълноводни пролетта, но не и зимата. Разбирам, че досега винаги се е разчитало на това на Витоша да има 2 метра сняг и ако това не се случи, този язовир ще има проблеми", каза още той. „Затова една от първите ни задачи е да осигурим необходимия дебит вода, за да може Перник да живее нормално", категоричен бе той.

Според него другият проблем на Перник е пречиствателната станция там. „За съжаление новата станция, която е нова от 1976 г. не е довършена или поне не е проектирана както трябва и сега, когато правим прочистване на водата, която да се пусне към Перник, се губят големи количества вода, които се изхвърлят в реката", посочи Емил Караниколов.

„В Перник има драстични проблеми. Всеки ден се сблъскваме с нови неща”, каза Караниколов. „В момента правим безумни неща, за да се разреши проблемът в Перник. Правим огромни дупки, отвсякъде тече. От днес започваме съвсем радикални действия", посочи той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.