Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бедствено положение в Перник
21 Декември 2019
От три седмици в област Перник е обявен воден режим, като от вчера той беше затегнат, тъй като се оказа, че първоначалният не е достатъчен
Бедствено положение ще бъде обявено в Перник най-вероятно от днес. Това трябва да стане на заседание на Кризисния щаб. Заради водната криза перничани се готвят за протест.

В социалната мрежа е отправен призив към всички, които подкрепят протестни действия, да се съберат тази вечер на паркинга на един от големите хипермаркети в квартал „Изток”, съобщава БНР.

Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа на ден, от днес той ще бъде ограничен. Съгласно новия график в различните райони на града и околните села, вода ще има по различно време.

В централната градска част кварталите „Изток", „Мошино" и „Тева", както и в по-малките населени места, черпещи вода от язовир "Студена", чешмите ще текат от 14 до 22 часа.

От три седмици в област Перник е обявен воден режим, като от вчера той беше затегнат, тъй като се оказа, че първоначалният не е достатъчен, за да даде ефект и да започне събирането на достатъчен обем вода в язовир „Студена“.

Преди дни стана ясно, че спират водата и към индустриалната зона на Перник заради ремонта на спирателен кран.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.