Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Kола на НСО блъсна тийнейджър - той бере душа в болница
13 Декември 2019
14-годишното момче е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток, мозъчна контузия
Детето, което беше блъснато от кола на НСО снощи, е в тежко, но стабилно състояние. Това съобщи д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна" на извънреден брифинг тази сутрин. 14-годишното момче е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток, мозъчна контузия.

То обаче е в съзнание, адекватно е. Има тежка лицево-челюстна травма - счупен нос и избити зъби. Детето е със счупена предмишница, гръдна и коремна травма, които са под наблюдение, тъй като може да предизвикат усложнения, обясни д-р Близнаков. По думите му, именно гръдната и коремната травма са най-притеснителни за медиците към момента.

Изпълнителният директор на болницата допълни, че екипите на "Света Анна" са в непрекъснат контакт със специалистите от "Пирогов", които са лидери в детската травматология и при необходимост ще бъдат направени консултации за състоянието на детето. Сигналът за ПТП е постъпил в 19:55 ч снощи, детето е постъпило в Спешно отделение в 20:10 ч и веднага е било хоспитализирано. Направени са му всички необходими изследвания и е приведено към лечение, допълни д-р Близнаков.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.