Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хероин за 4 милиона лева задържаха на Дунав мост
18 Ноември 2019
Митнически служител видял разминаване в морфологията на превозното средство и е забелязал, че подът от страната на шасито е преработван
снимка МВР
снимка МВР
93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на ГКПП Дунав мост вчера – това съобщиха на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов,  директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и прокурор Андрей Ангелов от Окръжна прокуратура - Русе.

Добре свършена работа, довела до задържането на огромна пратка с наркотично вещество, е оценката на зам.-главният прокурор Иван Гешев. Вчера, 17.11.2019 г., около 9.20 часа сутринта, на ГКПП Дунав мост – Русе пристига изходящ към Западна Европа товарен автомобил с българска регистрация. В следствие анализ на риска и при щателна митническа проверка на служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ товарният автомобил е проверен и в двоен под на товарното помещение са открити 184 пакета с бежово прахообразно вещество, с общо тегло 93.6 кг, за които полеви наркотест е показал, че съдържат хероин.

Опитен митнически служител видял разминаване в морфологията на превозното средство и е забелязал,  че подът от страната на шасито е преработван - обясни директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и допълни, че са положени много усилия, за да бъде камуфлирано това наркотично вещество. „На изход трасето беше изключително натоварено през миналата седмица, но позитивното е, че нашите служители не са притъпили бдителността си, въпреки голямото натоварване от превозни средства, излизащи от България“ посочи Костов.

Още от вчерашния ден служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ - МВР работят усилено по случая, тъй като най-вероятно става дума за международен трафик. Работи се съвместно и с партньорските служби – допълни главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. И към момента продължават оперативните и процесуално-следствени действия. Главен комисар Иванов използва възможността да благодари на Агенция „Митници“ за доброто взаимодействие с МВР при противодействие на престъпността в България.

След извършени процесуално-следствени действия като обвиняем по ал. 4 на чл. 242 от НК, за контрабанда на високорисково наркотично вещество,  е привлечен 56-годишен български гражданин. Той е задържан за 72 часа и предстои да му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“. Наблюдаващият прокурор допълни, че по първоначални оценки стойността на наркотичното вещество е над 3,6 млн. лева. Става дума за хероин със сравнително висока чистота, стана ясно още по време на брифинга.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.