Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мая Манолова заведе дело срещу премиера Бойко Борисов
7 Ноември 2019
Независимият кандидат за кмет на София претендира за обезщетение от 15 000 лева
Мая Манолова заведе дело срещу премиера Бойко Борисов. В исковата молба до Софийския районен съд независимият кандидат за кмет на София претендира за обезщетение от 15 000 лева за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.

Поводът за завеждането на иска е интервюто на премиера в сутрешния блок на bTV, излъчено два дни преди балотажа на местните избори. Според Манолова в медийната си изява "Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили".

В иска си тя посочва, че в столичния квартал "Воляук" няма ромска общност и лидери, за каквито премиерът говори. Независимият кандидат за кмет на София посочва още, че не поддържа връзка с "Братя Галеви", които са "в неизвестност за мен, за полицията и за българските граждани от датата на постановяване на присъдата им, благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов".

Исковата молба на Мая Манолова срещу Бойко Борисов е готова

"Засегнато е доброто ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил личния си живот в служба на обществото и хората. Клеветническите твърдения на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и страдания, разрушавайки градения ми с десетилетия авторитет на гражданин и общественик. Нанесоха ми и непоправима с пари щета като политик и юрист", посочва Манолова.

В случай че спечели делото срещу премиера Борисов и ѝ бъде присъдено обезщетението, Манолова възнамерява да дари парите за построяването на детска площадка във "Волуяк".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.