Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На балотажа ГЕРБ печели 9 областни града, БСП - 3, а независимите кандидати - 6
4 Ноември 2019
На балотажа за кмет на София Йорданка Фандъкова побеждава Мая Манолова с почти 5% при 100% обработени протоколи
ГЕРБ печели на балотажа кметските места в 9 областни града, БСП - в 3, а независимите кандидати - в 6, сочат данните на ЦИК при 100% обработени протоколи. 

На балотажа за кмет на София Йорданка Фандъкова побеждава Мая Манолова с почти 5% при 100% обработени протоколи. Инициативният комитет на Мая Манолова обяви, че ще иска касиране на изборите. На балотажите за кметове в 22 района на София, ГЕРБ печели в 11, а „Демократична България“ - в 8.

В Софийска област ГЕРБ печели кметската надпревара на втория тур на местните избори в Костинброд, Копривщица и Костенец, а "БСП за България" - в Златица. Кмет на Пирдоп ще бъде Ангел Геров от местна коалиция "БСП за България" и ВМРО. Кмет на Елин Пелин ще бъде Ивайло Симеонов от ВМРО-БНД, на Божурище - Георги Димов от Движение "Гергьовден", а на Своге - Емил Иванов от местната коалиция Движение "Напред, България". 

В Пловдив за кмет е избран Здравко Димитров от ГЕРБ, разликата между него и втория – Славчо Атанасов е 19%. Иван Портних отново ще е кмет на Варна на балотажа той спечели с 60,79% от гласовете пред Костадин Костадинов от партия “Възраждане“.

ГЕРБ печели още 6 шест областни града: Ловеч – Корнелия Маринова, Смолян – Николай Мелемов, Силистра - Юлиян Найденов, Шумен – Любомир Христов, Търговище – Дарин Димитров и Сливен – Стефан Радев.

Кандидатите на БСП спечелиха на балотажите в Русе - Пенчо Милков и Разград - Денчо Бояджиев. В Благоевград избраният за кмет е независимият Румен Томов, но подкрепен от БСП. В Перник кандидатът на БСП Станислав Владимиров победи Вяра Церовска от ГЕРБ. Той получи малко над 50% от гласовете. 

Георг Спартански отново ще е кмет на Плевен, но независим. Той спечели с по-малко от 3% преднина пред кандидата на ГЕРБ. 

В Пазарджик четвърти пореден мандат спечели Тодор Попов, издигнат от местна коалиция на “Новото време“. В Добрич кмет ще е Йордан Йорданов, издигнат от местна коалиция – ДБГ, НДСВ и ССД. Той спечели със 66,54% пред кандидата на ГЕРБ. Кметът на Видин е Цветан Ценков от местна коалиция СДС- НДСВ. В Ямбол спечели и ще е кмет Валентин Ревански от “Пряка демокрация“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.