Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Балотажи в София, Пловдив и Русе
28 Октомври 2019
Изненадата е в Пловдив, където срещу кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров ще се изправи Дани Каназирева
Според данните от паралелното преброяване на агенциите „Алфа Рисърч” и „Маркет Линкс”, резултатите от вчерашния вот се разпределят по следния начин:

В София Йорданка Фандъкова от ГЕРБ се бори за преизбиране с 36,8% на първия тур. Втора е Мая Манолова, издигната от инициативен комитет. Нейните проценти са 27,9%.

Кандидат-кметът от „Демократична България” Борислав Игнатов събира 12,4%, а независимият Борис Бонев се класира четвърти с 11,1%. Активността в Столицата е била 41 %, доста по-висока от тази на местните избори през 2015 г., когато е едва 17,89%.

В Пловдив Здравко Димитров от ГЕРБ води в битката за нов управник. Неговите проценти близо 36,9%. На балотажа ще се състезава не с Дани Каназирева, а със Славчо Атанасов, който събра близо 17,9%. Активността в града под тепетата е била около 39%.

За Варна се очертаваше резултат на косъм, но паралелното преброяване показва победа за Иван Портних от ГЕРБ с 51,3%. Активността в морската столица е била 37%.

В Бургас изборите приключват на първия тур. Димитър Николов от ГЕРБ печели нов мандат с 66,4% от гласовете. 44,28% % беше избирателната активност в Бургас.

В Благоевград Атанас Камбитов, досегашният кмет от ГЕРБ, и независимият Румен Томов отиват на балотаж. Процентите са съответно 27% – за първия, и 22% – за втория. 56,2% е избирателната активност в Благоевград.

В Плевен действащият кмет води на изборите, но ще трябва да се яви на балотаж. Независимият Георг Спартански има 39.3 %, а Мирослав Петров от ГЕРБ – 31.4%. В Плевен излязоха да гласуват около 42% от имащите право на глас.

Другият отличник сред действащите кметове е Даниел Панов във Велико Търново. Кметът на ГЕРБ печели на първи тур с 64% и голяма преднина пред кандидата на БСП Весела Лечева. Във Велико Търново избирателната активност беше близо 45%.

В Хасково хората категорично ще изберат нов кмет. Досегашният управник Добри Беливанов има 9%и е на 4 място. На балотаж отиват: Станислав Дечев от ГЕРБ с 52% и Коста Стоев от БСП с 18,7% от гласовете.

В Кърджали настоящият кмет инж. Хасан Азис спечели петият си мандат на първи тур с над 55% от гласовете на гражданите.

Такава е била волята на избирателите според данните от паралелното преброяване на агенциите “Алфа Рисърч” и “Маркет Линкс”, извършен по поръчка на bTV в 10 ключови български града./БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.