Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разбиха престъпна група, занимавала се с трафик на жени с цел проституция
17 Септември 2019
Иззети са 8 автомобила, произведени през 2018 и 2019 година, които възлизат на над 1,5 млн. лева
По два основни метода за склоняване към проституция в Германия и Австрия е работила престъпната група, която беше разбита вчера в Бургас. По единия метод бандитите карали момичетата да се влюбват в тях, като ги водели по скъпи курорти и ги впечатлявали с луксозни коли, а след това ги натискали, чрез роднини да проституират. Другият метод пък бил със запис на случаен полов контакт. Използвайки записите момичетата са били принудени да проституират под угроза от това, че въпросният запис ще бъде разпространен и те ще бъдат публично опозорени.

Това стана ясно по време на брифинг на специализираната прокуратура, в който участие взеха прокурор Димитър Франтишек и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Иззети са големи суми пари и банкови извлечения за над 500 000 лева.

"Оперативната работа започна през юни, развита е, докато се стигне до вчерашната реализация. Колегите са придобили информация за задоволен начин на живот на определени лица, които разполагат с големи финансови средства", съобщи главен комисар Спиридонов, който подчерта, че това е поредната успешна операция на специализираната прокуратура и ГДБОП.

Повечето от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, други се пренасяни на ръка в България. Намерени са изключително скъпи вещи - часовници и автомобили. Иззети са 8 автомобила, произведени през 2018 и 2019 година, които възлизат на над 1,5 млн. лева, стана още ясно от думите на Спиридонов.

На територията на България са установени пълнолетни 5 жени. Процентът от припечеленото на всяка жена е бил различен, но е бил малка част от сумите, които са изкарвани. Те не са знаели колко изкарват. В сметка на едно от момичетата са установени 67 000 лева, за които тя не е знаела. Разполагала е само с 200 евро за маратонки, разкри Спиридонов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.