Факти, Анализи, Коментари
   26 Септември 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

ГДБОП пробили защитата на компютъра на Кристиян "с хитрост и лукавост"
2 Август 2019
Това обяви директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов
„Разследващите трябва да покажат до някаква степен истината, която ще стане ясна в съда. Много бързо забравяме какво се случило преди дни, съобщава КРОСС. Тези обвиняеми лица обикаляха студиата (на телевизиите) и обясняваха, че нямат нищо общо с тази атака срещу НАП", заяви директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов по повод безпрецедентното разпространение на доказателства от обвинението при гостуването си в „Тази сутрин".

„Това, което беше изнесено от Прокуратурата, е плод на работата и неспането на служителите на ГДБОП, които са събирали тези доказателства. Нека да види обществеността какви са тези хора. Това, което беше изнесено, е само една малка част", каза Спиридонов, според когото са разследваните са създавали настроения срещу разследващите и са искали да подведат общественото мнение.

„На компютъра на този младеж (Криястиян Бойков) открихме писмото, което беше разпратено до медиите с файловете за от НАП", разкри Спиридонов, който е категоричен, че имат доказателства, че файлът с данните от НАП е бил манипулиран на същия компютър. „На този са базите данни от НАП, които не са разпространени. Всяко едно действие на компютъра е фиксирано с логове и се вижда кой го е извършил", разкри
директорът на ГДБОП.

На въпроса как са успели да пробият защитата на компютъра на Кристиян главният комисар заяви с усмивка: „С хитрост и лукавост".

„Тези лица са пример на това как може да станеш жертва на собствената си охранителна система. Колегите установиха въпросните пароли чрез камерите".

„Никога не сме работили с „ТАД Груп", каза шефът на ГДБОП по повод на твърденията на търговският директор на компанията Георги Янков, че е имало сътрудничество между фирмата и полицаите, разследващи киберпрестъпления.

„Мотивът за престъплението ще стане ясен в съда", загатна Спиридонов и намекна, че има още доказателства, които не са разпространени.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.