Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Два удара на МВР в София и Пловдив
27 Юни 2019
Служители на Вътрешна сигурност в София хванаха полицаи да продават наркотици, а малко по-късно стана ясно, че техни колеги са задържали с подкуп държавен служител
МВР реализира два удара за по-малко от денонощие. Служители на Вътрешна сигурност в София хванаха полицаи да продават наркотици, а малко по-късно стана ясно, че техни колеги са задържали с подкуп държавен служител, съобщава КРОСС.

Акцията на СДВР и Вътрешна сигурност в столицата е проведена в квартал "Лагера". Засега няма данни за точния брой на задържаните, като по неофициална информация арести са извършени на два различни адреса.По-късно днес ще бъдат изнесени детайли от операцията на извънреден брифинг.Малко преди това - в сряда вечерта, е била проведена акция в Пловдив, при която има задържан държавен служител. Арестуван е главен експерт от Областна агенция по безопасност на храните за искане на подкуп от 1000 лева и две торби с продукти, съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор Румен Попов и шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков, цитиран от Trafficnews.bg.

Държавният служител е поискал парите от мандра в Първомай, за да не констатира административно нарушение. Сигналът бил подаден от бизнесмена, от който е бил поискан рушвета. Вчера той се е срещнал с експерта от БАБХ, като подкупът е бил поискан и получен. По време на разследването са използвани СРС-та, а експертът е получил подкупа в района на Първомай.

В момента той е за 24 часа в ареста, като се очаква да се удължи престоя му до 72 часа, а днес трябва прокуратурата да повдигне обвинение. Не е ясно какви са били нарушенията на земеделските производители, които експертът искал да прикрие срещу подкупа. Наказанието за обвинение за корупция е от 3 до 10 години лишаване от свобода и до 20 000 лева глоба.

"Това е държавен рекет. В момента върви разследване дали е имало такива практики и в цялата област. Не за първи път хващаме инспектор от Агенцията по храните", коментира Румен Попов.

Задържаният държавен служител е 47 години, като от 2014 година е главен инспектор в сектор "Здравеопазване на животни".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.