Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Напрегнат Национален съвет на БСП
8 Юни 2019
"БСП за България" реши да се намали партийната субсидията, но не и на 1 лев на действителен глас партийна
Националният съвет на БСП прие позиция ПГ на "БСП за България" да не подкрепя предложението на ГЕРБ за 1 лев на действителен глас партийна субсидия. Отчитайки и силните обществени настроения срещу партийното финансиране, НС възложи на парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии, съобщава КРОСС.

Пленумът днес изпълни очакванията да премине под сериозно напрежение. Още преди неговото началото някои от най-авторитетните членове на НС възнегодуваха от поставянето на Петър Витанов за водач на делегацията на евродепутатите на БСП. По време на обсъжданията пък лидерът Корнелия Нинова за пореден път през последните седмици е срещнала неодобрението на Националния съвет.

В централно събитие се е превърнало отхвърлянето от Националния съвет на предложението Корнелия Нинова да оглави екипа, който да доработи доклада за идейното развитие на БСП, политическата линия във проекта "Визия за България" и нейната реализация в хода на предизборната кампания.

Самият доклад с прилежащите изводи за загубата на изборите е изготвен от Валежи Жаблянов. Изпълнителното бюро не го е приело в оригиналния детайлен вид и е възложила на Крум Зарков да го редактира.

Крайният резултат обаче е бил посрещнат с категорично неодобрение от Националния съвет. Членовето са не са приели изложеното за адекватни изводи и са го върнали в Комисията. В отговор кръгът около Корнелия Нинова е предложил тя да оглави лично екипа по изготвяне на доклада, но при последвалото гласуване председателят на партията е била бламирана с 46 на 42 гласа срещу нея и 22-ма въздържали се.

Така работата по доклада отново е върната в ръцете на Валери Жаблянов, а екипът му разширен с нови представители от Националния съвет като Антон Кутев, Велислава Дърева и др.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.