Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: Вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия на глас
6 Юни 2019
Това влиза в парламента, надявам се всички да го подкрепят, обяви премиерът
Депутатите ще обсъдят днес два законопроекта за субсидиите на политическите партии - единият, внесен от кабинета, а другият - от партия „Воля“. Предложението на Министерския съвет е за 1 лев на действителен глас, заяви премиерът Бойко Борисов. Решението за предложения размер на субсидията е взето на извънредно заседание на парламентарната група на ГЕРБ в присъствието на Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, съобщава БНР. Субсидията ще бъде намалена от 1 юли тази година. 

Предвижда се годишната държавна субсидия на политическите партии и коалиции за периода от 26 май 2016 година до влизането в сила на закона да се преизчисли, като намалението да е за сметка на следващи траншове, а при недостиг или липса на следващи такива, да се възстанови от съответната партия.

Тази седмица проверка на прокуратурата установи, че пет партии са получили повече пари от предвидените в закона. 

Законопроектът на „Воля“ предвижда държавната субсидия, предоставена на политическите партии и коалиции, да бъде ограничена до парламентарно представените сили.

В мотивите се посочва, че по този начин ще се освободят средства от Държавния бюджет, които могат да бъдат използвани за пенсии.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Слваи
06 Jun, 2019 | 15:28

Бойко му легна на Слави!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.