Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нинова хвърли оставка и призна, че са загубили изборите
27 Май 2019
За пръв път ще проведем избор на председател по новия устав, т.е. ще гласуват всички членове на партията, обави Нинова
„Само ние увеличаваме гласовете си след последните европейски избори. Всички други партии имат намаление на гласовете в абсолютна стойност. Само ние увеличаваме броя на депутатите си". Това заяви Корнелия Нинова. „Въпреки това ние загубихме тези избори", призна тя, предава КРОСС.

„Утре сме свикали Национален съвет, ще направим няколко предложения. Смятам, че отговорността трябва да е солидарна. Ще предложим да се проведат конференции, на които да се направи анализ на по места. Да се направи обективен анализ, обективна оценка. Ще предложим провеждане на областни съвети, избор на председатели. Трети стартиране на процедура за председател на БСП", заяви Нинова

Ще се явя на избор за председател на партията, на Пленум утре ще обсъдим и дали да се върнем в парламента, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на първата пресконференция на партията след изборите за Европейски парламент.

"Ще предложим да се проведат конференции във всички общини. На тези общински конференции да се направи анализ по места, оценка какво се е случило, защо сме загубили. В Конференциите да има точка от дневния ред - избор на ръководство на общински съвети и председатели" , съобщи Нинова.

"За пръв път ще проведем избор на председател по новия устав, т.е. ще гласуват всички членове на партията", допълни Нинова.

Тя изрази надежда, че до месец два ще се приключи тази процедура. На въпрос дали от утре вече е председател в оставка, Нинова посочи, че едва, когато стартира процедурата за кампания за избор на нов председател, тогава ще се оттегли, за да участват на равни начала всички. "Дотогава, докато се изготвят тези правила и процедури, оставам председател", допълни Нинова.

Ниската избирателна активност на евровота представлява слаба легитимност - тя е и урок за всички партии, заяви Нинова в коментар за резултатите европейските избори.Това е проблем за политическите партии и държавността", заяви лидерът на БСП и допълни, че ниската активност прави значим корпоративния и купения вот.

"Масово се твърди от вчера, че ядрото на БСП, членовете на БСП не са излезли да гласуват. Това категорично не отговаря на фактите и на числата. Ние имаме 450 005 гласа. Това е ядрото на БСП и твърдя отговорно, че БСП излезе да гласува на тези избори", заяви Нинова.

"Ще започна с добрите новини за тези избори за БСП и за нашите членове и симпатизанти. Факт е, че само ние като партия увеличаваме в абсолютен брой гласовете си спрямо предишните евроизбори", изтъкна Корнелия Нинова. Тя призова симпатизантите да не униват, тъй като БСП продължава напред. "Ние загубихме тези избори. Причините са две групи- външни и вътрешни. Външни - корпоративен вот, използване на администрация, страх у хората, използване на държавен ресурс и вътрешни партийни, които ще обсъдим", каза още Нинова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.