Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск: Бог изненадва и обича!
5 Май 2019
Над 7000 души присъстваха на литургията, която е много тържествена и представлява традиционна католическа меса. Поканени са и представители на властите, както и на другите вероизповедания
"Бог призовава, Бог изненадва, Бог обича", каза папа Франциск, който отслужи неделна света литургия на площад "Княз Александър Първи" в София, съобщи БНР. 

"Господ знае какво силно изкушение е да се върнем към начина, по който нещата са били преди. В Библията мрежите на Петър са символ на изкушаваща носталгия към миналото, на желанието да се върнем към нещата от миналото. Пред опита на провала, на болката или факта, че понякога нещата не са така, както сме се надявали, винаги се появява едно опасно изкушение да се обезсърчим и да се предадем. Господ не чака перфектната ситуация или вътрешни разположения - той ги създава, той не чака да срещне хора без проблеми, разочарования, грехове или ограничения. Братя и сестри, Господ никога не се уморява да ни призовава. Силата на любовта преобръща всяка прогноза и знае как да се започне отново". 

Над 7000 души присъстваха на литургията, която е много тържествена и се организира от папския церемониал-майстор монсеньор Гуидо Марини, и представлява традиционна католическа меса, на която освен католици от цялата страна, са поканени и представители на властите, както и на другите вероизповедания.

За литургията на площад "Княз Александър Първи" папа Франциск пристигна с папамобила, като заедно с него беше и монсеньор Христо Пройков - апостолически екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.