Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Започна предизборната кампания за евроизборите
26 Април 2019
Броят на кандидатите в регистрираните листи, които се борят за място в Европейският парламент, е 318. Те са издигнати и подкрепени от 13 партии, 8 коалиции, 6 инициативни комитета
Предизборната кампания официално започва от днес, 26 април, и ще приключи в 24 часа на 24-ти май. Броят на кандидатите в регистрираните листи, които се борят за място в Европейският парламент, е 318. Те са издигнати и подкрепени от 13 партии, 8 коалиции, 6 инициативни комитета. В две от листите фигурират граждани от страни членки на Евросъюза - холандец и унгарец.

Встъпителните обръщения на участниците в изборите ще бъдат излъчени по програма "Хоризонт" от 11 часа.

По време на предизборната кампания агитационни материали ще се поставят само в определените от кметовете за целта места. Забранява се тяхното унищожаване, заличаване. Агитация не може да се прави чрез обществения транспорт, а самите материали не бива да застрашават живота и здравето на гражданите, безопасността на движението. Сред забраните попадат още публикуването и излъчването на анонимни материали и такива, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. 

Предизборна агитация се води само на български език. Гербът или знамето на България или на чужда държава, както и религиозни знаци и изображения също са забранени за употреба. Агитацията е забранено да се провежда на работни места, в синдикални и работодателски организации и от служители на вероизповеданията. Не се счита за агитация извършването на религиозни обреди. 

При търговската реклама не бива да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет и кандидат. Не са медийни услуги социалните мрежи като Фейсбук, Туитър, други подобни, както и личните блогове. Там политическата реклама не се контролира от Централната избирателна комисия.

Репортажи, кореспонденции, интервюта и разработки по ваши сигнали, свързани с изборите, ще излъчваме в специалната ни рубрика "Изборът Европа" -  всеки делничен ден между 8:30 и 9 часа и между 17:30 и 18 часа.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.