Факти, Анализи, Коментари
   21 Януари 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Повдигнаха обвинение на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев за злоупотреба с европари
25 Април 2019
Привлечена като обвиняема за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, е и Ана Димитрова
Окръжна прокуратура -Благоевград е привлякла като обвиняем подалия оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев за злоупотреба с евросредства, съобщиха от прокуратурата.

Привлечена като обвиняема за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, е и Ана Димитрова.

Престъплението е извършено от двамата в съучастие и при условията на продължавано престъпление. От прокуратурата цитират и члена на обвинението - чл.248а, ал.3, вр. ал.2 вр. чл. 20, ал.3 и ал.4 вр. чл. 26, ал.1 от НК. Деянието е извършено в периода месец януари 2013 г. - 14.10.2015 г. в гр. София, гр. Сандански и гр. Благоевград.

Според обвинението Александър Манолев е подбудител и помагач, а Ана Димитрова - извършител.

На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2 000 лева, а на Александър Манолев - гаранция в размер на 100 000 лева.

Според обвинението Манолев и Димитрова са представили неверни сведения пред Държавен фонд "Земеделие", Областна дирекция "Земеделие" гр. Благоевград и Дирекцията по плащания на мерките за развитие на селските района и отдел "РРА".

Това е станало в заявлението с искане за евросредства за изграждане на къща за гости в местността "Чинар куши", землището на гр. Сандански.

Неверните сведения са представени, за да получи търговецът - ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова" средства от фондове, принадлежащи на ЕС - "Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони - Европа инвестира в селските райони" в размер на 391 160 лева.

Продължават действията по събиране на доказателства, разпити на свидетели и назначаване на експертизи, уверяват от прокуратурата.

От ДФЗ са изискани и получени и всички други заявления за директни плащания от ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова", финансирани със средства на Европейския съюз. Получените субсидии, както и декларираните данни по тях също са предмет на разследване.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително