Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цветан Цветанов излиза от парламента
27 Март 2019
Той обаче остава заместник-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб
Цветан Цветанов обяви на нарочена пресконференция, че няма да има драма за парламентарната група на ГЕРБ от това, че той напуска парламента, съобщи БНР.

"Няма драма от това за сплотеността и единността на парламентарната група на ГЕРБ, защото аз съм избрал да бъда част от каузата ГЕРБ. това, което съм помолил премиера и съм разговарял с премиера – аз ще бъда заместник-председателят на ГЕРБ, председател на предизборния щаб, за да можем действително да консолидираме всички структури на ПП ГЕРБ, да покажем, че сме по-силни от всякога".

Цветанов каза още, че с премиера и лидер на ГЕРБ имат предложение кой да поеме поста председател на Парламентарната група, но няма да го оповести пред медиите в момента.

"Не съм направил никакво престъпление, но за да се спрат всякакви спекулации, че от парламента бих могъл да оказвам въздействие върху когото и да е било, мисля, че най-справедливото, най-правилното и най-мъдрото е да излезеш от българския парламент", заяви още Цветанов.

"Искам категорично да заявя, че всичко, което съм го правил, съм го правил през челия си съзнателен живот, ръководейки се от законността и обществения интерес… Когато съм имал отношения с някого, винаги са минавали съгласно българското законодателство, спазвайки всички принципи и всички изисквания на правните норми", добави още Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е разговарял с премиера Бойко Борисов и го е запознал с решението си във връзка с имотния скандал. "Не е имало никакъв натиск. Взел съм своето решение", заяви той. По-рано днес, при завръщането си от посещение в САЩ, Цветанов каза, че ще обяви какво е решил, след като разговаря с Борисов.

На летище София пред журналисти Цветанов обяви, че решението до момента е обсъждал единствено със съпругата си и каза: "Само да ви кажа, че винаги когато взимам дадено решение, първо го споделям с човека, с когото трябва действително да го обсъдя. В случая това е премиерът Борисов. Мога да ви кажа, че имам конкретно решение. Споделил съм го засега само със съпругата ми и сега ще го споделя с премиера". Той подчерта, че е лоялен на каузата ГЕРБ и на премиера Борисов, с когото работят заедно от много години.

Цветан Цветанов коментира атаките срещу него: "Много се наслушах и много се нагледах, защото имах възможност да се запозная с всичко това добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори и във връзка с много решения и коментари, които съм правил през всичките тези години".

Относно казуса, свързан със сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец", зам.-председателят на ГЕРБ заяви: "Мисля, че за всички специалисти, които работят със ЗУТ, се видя, че тази поправка няма никакво отношение към тази кооперация и това беше казано от експерти. Няма нищо общо със сградата и това беше казано от хора, които разбират и хора, които представят обективно нещата".

Заради закупени на ниска цена апартаменти оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.