Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цецка Цачева подаде оставка
23 Март 2019
Решението на министър Цачева идва ден, след като тя поиска от антикорупционната комисия и прокуратурата да направят пълна проверка на начина, по който е придобила луксозен апартамент
Министърът на правосъдието Цецка Цачева подава оставка, потвърдиха за БНР от Министерството на правосъдието.

Очаква се по-късно тя да коментира решението си. По информация на „Хоризонт“ Цачева се е срещнала с премиера след завръщането му вчера от Брюксел.

Решението на министър Цецка Цачева идва ден, след като тя поиска от антикорупционната комисия и прокуратурата да направят пълна проверка на начина, по който е придобила луксозен апартамент, собственост на фирмата „Артекс“.

Цачева многократно заяви, че няма нищо нередно в тази сделка.

ВМРО подкрепя оставката, заяви зам.-председателят на партията Юлиян Ангелов.

„Това е морален акт! Лично решение на г-жа Цачева“.

ВМРО се надява институциите да си свършат добре работата и да направят обективни проверки.

Малката коалиция - „Обединени патриоти“, няма амбиции да излъчва кандидат за нов правосъден министър.

„Оставката винаги е индивидуален акт“, коментира в Стара Загора вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Надявам се, че госпожа Цачева разбира какво прави. Преди малко казах, че премиерът е на ход. Очевидно съм имала някакво предчувствие по темата, а дали ще има други оставки, ще видим, но не е въпросът в аргументите, които ще изложи вече госпожа Цачева. Въпросът е аргументите, които ще защити политическа партия ГЕРБ, мнозинството и министър-председателя“, добави Йотова, която е в Стара Загора за участие в международна конференция, посветена на жените на Балканите.

В рамките на това събитие се очаква в Стара Загора да пристигне и правосъдният министър Цецка Цачева по-късно днес.

От партия "Воля" смятат, че оставката на министър Цецка Цачева е "добър повод за премиера Борисов да направи по-голям ремонт на кабинета". Като цел на едни по-сериозни промени в правителството лидерът на "Воля" Веселин Марешки посочи по-ефективна работа по въпроси като доходи, здравеопазване, образование, демографска криза, справяне с битовата престъпност.

Като очаквана определи оставката на правосъдния министър Цецка Цачева финансистът и кандидат за евродепутат от „Воля – българските родолюбци“ Кольо Парамов.

"Приветствам тази оставка, защото тя е очаквана, много точна и много навременна. Очаквам до сряда Цветан Цветанов да се върне от Америка и той да каже какво възнамерява да прави. Очаквам Комисията по корупцията да се дистанцира от главния прокурор като разкрие какви, кои и колко пари са се разминали в схемата за потреблението за този апартамент."


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.