Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Протест срещу планове за мигрантски лагери
23 Март 2019
Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Никакви бежанци в България“ и „Странджа и Сакар без ислямисти и терористи“
Около 50 души от района на Малко Търново, Болярово и Ямбол блокираха днес сутринта за около половин час движението по пътя за Малко Търново. Причината за протеста им е намерението за настаняване на мигранти в района.

Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Никакви бежанци в България“ и „Странджа и Сакар без ислямисти и терористи“.

Организатори на недоволството са членове на политическата партия „Възраждане“.

Хората обясниха, че са възмутени от това, че няма подробна информация относно обявената обществена поръчка от страна на Министерството на вътрешните работи.

Вчера заместник-министърът Красимир Ципов обясни, че няма да се строи нов бежански лагер, а обществената поръчка е за подготовка за площадки за временни кризисни центрове от затворен тип. Те ще се ползват само при съществено увеличение на миграционния натиск по границата ни с Турция. Терените се намират в Елхово, Малко Търново и Любимец. Средствата са по европейски фонд "Убежище, миграция и интеграция" - част от отпуснатите от Европейската комисия 160 милиона евро на страната ни.

Според протестиращите обаче това не е вярна информация. Те посочиха, че средствата, които се предвиждат за настаняването на бежанците, трябва да бъдат пренасочени към по-важни сектори в страната.

Към 9 часа днес движението по пътя за Малко Търново бе нормално.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.