Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнаха обвинение на кмета на Червен бряг
21 Март 2019
Вълов е обвинен, че през 2017 г., като възложител по ЗОП е нарушил служебните си задължения. Без да има законови основания, е прекратил обществена поръчка и е облагодетелствал две свързани с него фирми
Специализираната прокуратура повдигна обвинение за длъжностно престъпление на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Той беше задържан вчера с още петима общински служители при специализирана полицейска операция, съобщиха от прокуратурата.

Вълов е обвинен, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки е нарушил служебните си задължения. Без да има законови основания, е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и Койнаре, като по този начин е облагодетелствал две свързани с него фирми.

Вълов беше освободен, след като му беше повдигнато обвинение и взета паричната гаранция в размер на 75 хил. лева. Предстои Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд да бъде отстранен от длъжност.

Другите петима задържани също бяха разпитани и след това освободени. За момента те са само свидетели по делото, уточняват от прокуратурата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.