Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът с остър коментар по случая с апартаментите на управляващите
21 Март 2019
Преди два дни избухна скандал с апаратмаенти придобити от Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов
Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността. Това каза в Кюстендил президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус". "Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе рамките и механизмите на закона", каза още президентът Радев. Според него това е така, защото няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самият Цветанов.

"Ако това не се случи наистина, можем да имаме сериозен проблем. Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът Румен Радев.

Преди два дни "Свободна Европа" съобщи, че шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е придобил от фирмата "Артекс" луксозен апартамент с частен "ВИП асансьор" и отделен гараж за две коли на цена многократно по-ниска от пазарната. Оказа се, че същата фирма продала апартаменти на ниски цени и на правосъдния министър Цецка Цачева и на депутата Вежди Рашидов. Тримата засегнати коментираха какво са закупили, как и за колко. Обяснение дадоха и от самата фирма.

Във връзка със създадения в президентството Стратегически съвет Радев каза, че той няма да е нито партия, нито служебно правителство в сянка. "Ролята и функциите на този съвет са ясно описани в указа, с който съм го назначил. А това е търсене на идейна алтернатива на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България", каза президентът.

По случая с апартаментите Хамид Хамид от ДПС каза, че "едва ли това, че някой си е купил жилище, ще разклати правителството". Според него тази информация едва ли има връзка с предстоящите избори. "Има си органи да проверят, има си декларации. Нямам коментар", каза Хамид. По думите му е хубаво всеки да има жилище, което да обитава. Мечо Пух е казал: "Колкото повече, толкова повече, отбеляза Хамид.

"Не виждам нищо лошо публичните фигури да се проверяват по декларациите, които са подали", отбеляза депутатът от ДПС. На въпрос дали това е морално, Хамид изтъкна, че не е морален съдник.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.