Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Патриархът Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи при Бойко Борисов
11 Март 2019
Срещата бе по инициатива на премиера, а повод - промените в Закона за вероизповеданията, които предвиждат опрощаване на дългове на вероизповеданията
Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи. Срещата бе по инициатива на премиера, а повод - промените в Закона за вероизповеданията, които предвиждат опрощаване на дългове на вероизповеданията.

"Срещата мина в духа на толерантност и разбирателство. Ние като граждани на тази държава сме длъжни да пазим мира и спокойствието в България, който сме го наследили от нашите бащи", коментира след срещата главният мюфтия Мустафа Хаджи. Още в събота министър-председателят съобщи, че е поканил двамата духовни водачи на среща, след разгорещените дебати в парламента по повод опрощаването на дълговете на мюфтийството.

Днес Мустафа Хаджи посочи, че дълговете на мюфтийство са от 2005 г., голяма част от задълженията, които според експертни оценки са над 8 млн. лева, са лихви. Натрупаните дългове са стари задължения върху които текат лихви, обясни главният мюфтия и отказа да влезе в конкретика. "Това е работа на счетоводството, не се занимавам с тези въпроси. Не искам да казвам нещо, което може да ви подведа", заяви той. Според Мустафа Хаджи приходите са твърде малко, затова са натрупани и дългове. По думите му приходите на мюфтийството са недостатъчни, защото голяма част от вакъфските имоти са одържавени по време на комунистическото управление и след това не са върнати. Според данни на Министерството на финансите шест вероизповедания у нас имат дългове за 8,267 млн. лева. От тях най-много - над 8,2 млн. лева са на Главното мюфтийство.

Миналата седмица на първо четене депутатите решиха до опростят задължения на Главното мюфтийство. Срещу решението се обявиха Патриотите, а опозицията заподозря договорка между ДПС и ГЕРБ. От ГЕРБ призоваха да се пази етническия мир.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
17 Mar, 2019 | 02:09

Нон профит Асоциацията на маймуните от централна Африка, известна с пробивното си име МАЦ (Маймунски Антисемитски Център) е започнала гладна стачка като чупи всичко наред и Продоволствените тойоти. Иска да се достави за всяка маймуна телефонче, защото и маймуните имат права, - най после не е справедливо! Инженер Бойко Борисоф е казал че България не е производител на тези телефончета, но може да ги събере от народа и изпрати в централна Африка. Това и ще подобри работата в училищата че и Правителството. Брюксел отговорил ласкаво, но препоръчал да не се пипат телефончетата на ромите, турците и особено арапите, защото те са си с маймунски права и не е справедливо. МАЦ веднага протестирали пред Синедриона, че те са маймуни, а не всеки мераклия, - дадено им е от йехова! Синедриона отговорил соломовово: И вие някога бяхте семити и те един ден ще станат маймуни. - Тогава терор! - А ППА-тата?! Парите, Правителствата и Армиите са Мои. - Че ти пък кой си?! - Аз, тоо, съм този който съм. - Че така кажи, помислихме да не си онова копеле, на палестинско стерве и румънски войник.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.