Факти, Анализи, Коментари
   3 Юни 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

17 случая на морбили в Благоевградско
14 Февруари 2019
Първите 5 случая са лабораторно потвърдени. За останалите 12 - всички те са деца от благоевградско
Болните от морбили станаха общо 17 в цялата страна. Първите 5 случая са лабораторно потвърдени. За останалите 12 - всички те са деца от благоевградско - са изпратени проби за изследвания. според здравните власти е почти сигурно, че резултатите ще са положителни. Случаите на заболели в Гоцеделчевско са деца от ромската махала в Разлог.

Във вторник две деца от ромската махала в Разлог са били приети с морбили в инфекциозното отделение на гоцеледелчевската болница. Те са постъпили там във вторник, състоянието им вече е стабилно.

Преди да постъпят в болницата в Гоце Делчев, обаче, те са били лекувани от грип в детското отделение на болницата в Разлог. След като са ги изписали, децата са били и вкъщи и са имали досег с доста хора преди да се разбере, че са болни от морбили. Те не са били ваксинирани. В ромската махала на Разлог вече има сериозна паника. Пет деца са транспортирани днес в болницата в Благоевград, а четири - в София.

В Гоце Делчев също имат готовност да приемат още пациенти. Общо 145 души, които са имали досег със заразените, ще бъдат под наблюдение 21 дни, съобщиха от здравното министерство. Броят им най-вероятно също ще нарасне.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.