Факти, Анализи, Коментари
   29 Май 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

49-ти конгрес на БСП
26 Януари 2019
Пред делегатите лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че вече разполагат със силно оръжие за спечелване на изборите
49-ият конгрес на БСП прие окончателния вариант на програмата "Визия за България" и предизборната платформа на партията за предстоящите евроизбори, съобщи БНР.

Пред делегатите лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че вече разполагат със силно оръжие за спечелване на изборите:

"Визията за България" и "Визия за Европа" трябва да стигне до всеки български дом, до повече български граждани. Това е шансът ни нашето предложение да се превърне в новия обществен договор в България. Да съберем повече национална подкрепа и който и да управлява страната, да се съобразява с този нов обществен договор".

По-рано депутатът Антон Кутев, който е и член на Националния съвет, призова в партията да не бъдат прокарвани разделителни линии между БСП и Партията на европейските социалисти:

"Защото станахме членове на Европейските социалисти. Защото представител на БСП стана президент на Партията на европейските социалисти. Ако я нямаше тази европейска легитимност на БСП, ние нямаше да имаме позициите, които имаме в момента. Аз мисля, че това е абсолютно безспорно. Именно европейската легитимност е това, което ни даде сила. Аз не знам между другото колко посткомунистически партии са членове на Партията на европейските социалисти".

Кирил Добрев пък призова БСП да не участва в политически сделки и подчерта колко е важна връзката между партийното ръководство и хората по места. Според Кирил Добрев 2019 година е решаваща за социалистите:

"Европейските избори са общественият вот на недоверие срещу това правителство и нашата генерална репетиция за местните".

"БСП за България" и ГЕРБ са на равен старт преди изборите за европарламент. Ако социалистите победят ГЕРБ, ще имат възможност да ги остранят и от властта". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в своето слово пред делегатите на конгреса.

Корнелия Нинова, от своя страна, коментира, че ако изборите са честни, БСП ще ги спечели, защото: "Корупцията е държавна политика, безнаказаността е гарантирана със закон и това не може да продължава. В България се установи авторитарна власт. Държавата е превзета от малцина, народът е поробен и държан в страх от свои".

Възстановяване на работата на институциите, връщане на държавата в ключови сектори на икономиката, нова социална програма, отмяна на санкциите срещу Русия. Това са част от промените, които предлагат социалистите във "Визия за България".

Спорът има ли място Сергей Станишев в евролистата се отразява зле на изборния потенциал на БСП. Тази позиция изрази самият той преди началото на днешния конгрес: "Голяма част от битките, които сме водили и сме спечелили в този Европейски парламент, който си отива - срещу орязването на парите за кохезия, срещу двойните стандарти на храните, изобщо срещу дискриминация на България, нямаше да бъдат възможни, ако усилията бяха само на четиримата български евродепутати-социалисти, без подкрепата на нашето социалистическо семейство".

Сред рисковете за БСП са сами да подарят победа на ГЕРБ заради вътрешно разделение, което е недопустимо, коментира Станишев. Конгресът на социалистите продължава.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.