Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
София също в плен на грипа
25 Януари 2019
Неучебни ще бъдат дните от 28 януари до 4 февруари включително
От понеделник в училищата в София - град ще бъде обявена грипна епидемия. Неучебни ще бъдат дните от 28 януари до 4 февруари включително.

На 5 февруари е междусрочната ваканция, тъй че децата ще бъдат на училище в най-добрия случай на 6 февруари.

Въпрос на часове е грипната епидемия да бъде обявена официално, тъй като заболеваемостта е стигнала до пикови стойности. От няколко дни ученици от столични училища заплашват с бойкот на учебните занятия. В социалните мрежи има дори създадени събития под надслов „Грипна ваканция София 2019".

Недоволството идва поради факта, че грипна ваканция има обявена вече в съседните области - Перник и София област, но не и за столичния град.

В последните дни в София броят на болните расте стремително. Пред кабинетите на общопрактикуващите лекари има опашки от пациенти. Групите в детските градини са празни. Поради огромния брой на отсъстващите деца, в много детски заведения са обособени сборни групи.
До момента общо в 17 области в страната има обявена грипна епидемия.

б.р. Час след публикацията беше официално обявена грипна епидемия в София-град, Благоевград и Кюстендил. В столицата грипната ваканция ще бъде до 4 февруари включително, а в Благоевград и Кюстендил - до 1 февруари.

От днес и в ловешката община Луковит е обявена грипна епидемия. На територията на Област Перник епидемията е отменена.

В Пазарджишка област грипната ваканция за учениците се удължава до 29 януари.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.