Факти, Анализи, Коментари
   10 Декември 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли! Tърпимостта на обществото се изчерпа
8 Януари 2019
Напрежението, породено заради побоя, нанесен от двама роми над военнослужащ от Специалните сили навръх Богоявление, доведе днес в пловдивското село Войводиново министъра на отбраната
Напрежението, породено заради побоя, нанесен от двама роми над военнослужащ от Специалните сили навръх Богоявление, доведе днес в пловдивското село Войводиново министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който заедно с директора на ОДМВР в Пловдив ст. комисар Атанас Илков, бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68 бригада Специални сили и кмета на община Марица Димитър Иванов постановиха спешни мерки. 

Те се изразяват в незабавните проверки, които трябва да бъдат направени от община Марица, ОДМВР, РДНСК, Енергото и Пожарната в циганската махала на селото, откъдето са двамата нападатели. По думите на Каракачанов, на декар и половина там живеят 250 души, само стотина от тях са регистрирани на други адреси в селото, но нито един няма на този парцел, който е застроен изцяло незаконно. Селото от снощи, когато протестиращите българи тръгнаха към циганската махала с очевидната цел да търсят сметка и бяха спрени от полицията, е под охрана, но още снощи всички къщи са опразнени и на въпросния декар и половина има само няколко кучета. На първата къща вече е залепен протокол за премахване на незаконната постройка, очевидно същото чака и останалите. След като се установи със сигурност, че къщите са незаконно построени, те ще бъдат незабавно бутани, каза още министърът. Той каза още, че по думите на кмета Димитър Иванов, общината си е свършила работата, защото е предложила безвъзмездно 17 парцела за строеж на къщи на ромите, но те не са предприели нищо. 

"Както те не търсят общината, когато правят по една сюрия деца, да бъдат така добри, когато общината им е отделила необходимите парцели да живеят като нормални хора, да поемат ангажимент за себе си и за своите семейства", каза още той." Така, както го прави всеки един от вас и всеки български гражданин...Има една част от обществото, не знам защо ги наричат роми, да няма римляни тук, която е тотално изтървана и не желае да се интегрира, не желае да работи, не желае да се съобразява с интересите на другите хора, не уважава живота, здравето, имота им и прави каквото си иска. И това се дължи на факта, че тая част от населението, по-голямата част от това циганско население живее в незаконни гета, ползва незаконно ток, смята, че не са длъжни да се съобразяват с никого, не желаят да работят, не учат и на практика стават една маргинализирана общност в обществото, която си живее по някакви свои правила на джунглата". 

Преди да посетят селото, министър Каракачанов и ген. Явор Матеев са били в болницата, за да видят пострадалия. Той е ефрейтор с 12 годишен стаж, разузнавач парашутист с множество награди. Когато го нападат, двамата роми са пресекли пътя на колата им, той им е направил забележка, след което те се нахвърлят върху него, като го удрят в главата и замятат якето му върху нея. Следва жесток побой. Предстои операция на скулата на пострадалия, очаква се след 20 дни да се възстанови. На въпроса къде ще отидат всичките тия 250 души през зимата, ако къщите бъдат съборени незабавно, министър Каракачанов отговори. "Вземете си ги у вас". Кметът на община Марица Димитър Иванов обясни, че онези от тях, които имат някаква регистрация в селото, ще бъдат поети от социалните, които ще им осигурят жилища в Столипиново. Нападателите са задържани веднага след инцидента, макар и в друго населено място, обект са на бързо полицейско следствие и им предстои да застанат пред съда. Досега не са имали криминални прояви. Според директора на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Илков, криминогенната обстановка в селото по принцип не е сложна, миналата година тук са станали 28 престъпления, голямата част от които са разкрити. 

Хората от Войводиново се канят и тази вечер да излязат на протести. Междувременно прокуратурата поиска постоянен арест за нападателите, които са братя. Самото престъпление е било заснето от камера за наблюдение, поставена наблизо. Ще им бъде повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, а наказанието, което е предвидено за такова престъпление, е от 2 до 10 години лишаване от свобода. Тъй като единият от братята е непълнолетен, присъдата може да бъде редуцирана до 3 години. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
09 Jan, 2019 | 01:57

Има много непреодолими трудности в този привидно банален случай. И двамата братя трябва да се освободят за да си продължат образованието. Те и сега са изправени пред възможността да останат с ненаписани домашни за утре. Затвор, лесно е да се каже, а има ли затвора стаи за третополови? Имат елитните, за Соломон Паси има, за Станишката има а за редовия римлянин, кърмилеца на българските паразити няма?! Докога ще си стои нерешен жилищния въпрос у нас?! Построиш си дом, комшиите също - цяло задружно село, и идват бугарите, и разрушават къщите ни?! Ясно, всичко ще се реши с брадви.


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително