Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трима уволнени заради проблема с винетките
5 Януари 2019
Освободени са двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър
Заради проблеми с продажбата на електронни винетки премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени двама ръководители в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и един от съветниците на регионалния министър, съобщи днес от правителствената пресслужба.

Като член на Управителния съвет на Пътната агенция ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за републиканската пътна мрежа. Ще се разделят с постовете си и Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ, и Радослав Николов, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Пред БНР председателят на Пътната агенция инженер Светослав Глосов коментира дали заради създадената ситуация се очакват и други уволнения.

„Предстои през следващата седмица да анализираме проблемите, които са били създадени и да преценим кой е виновен, дали е само Пътната агенция, дали има проблеми и с изпълнителя и вече ще преценим“, каза той.

Според него сутринта към 6 ч. са продадени над 71 000 винетки за над 5 000 000 лв. „Системата никога не е спирала да работи. Продължава да работи от въвеждането й на 17.12.2018 г.“, каза Глосов.

Той обеща до десетина дни електронни винетки да могат да се купуват и от банкоматите.

Инженер Глосов уточни, че към момента шофьорите могат да си купуват винетки по няколко начина.

„Могат да се купят по 4 канала - единият е автомати за самотаксуване; от сайта на агенцията; от интернет; от мобилните приложения, вече и от нашите подизпълнители, които са организирали нещата. Можеше да се купува до момента и от един от мобилните оператори. Вече работи и Easypay. До понеделник ще бъдат включени и почти всички бензиностанции, както и до десетина дни вече и от банкоматите, изработен е специален софтуер за банкоматите“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.